Masszázs idős korban
 
 
 
Sokan az idősek közül is szívesen elmennének masszőrhöz, de tartanak attól, hogy fájdalmas lesz az amúgy is zsibogó, reumás ízületek átgyúrása.
 
 Ha időseket kezelek, fontosnak tartom megadni a tiszteletet, és mindig meghallgatom a panaszaikat, kéréseiket, sőt azt is, ami nem tartozik a betegséghez. Mert van, amikor már az is gyógyít valakit, ha meg tudja osztani a bánatát. Ha valaki megtisztel azzal, hogy felkeres, az a minimum, hogy megértő legyek vele, akkor is, ha nem tudok segíteni a baján. Az idős ember masszírozása nem sokban különbözik a többiekétől, de néhány dolgot szem előtt kell tartani. Az idős ember csontjai nem olyan erősek, mint a fiataloké, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy csontritkulástól szenved. A kor előrehaladtával a vérkeringés lelassul, ezért a végtagok hidegek, és olykor fájnak. Az öregedési folyamat velejárója az is, hogy a bőr elvékonyodik, elveszti rugalmasságát, könnyebben sérül. Ha idős embert masszírozunk, gyengéden és lassan kezdjünk hozzá, és úgy növeljük a nyomás erősségét, hogy az jótékony hatású legyen. Ha valaki gyenge, akkor az enyhe masszázst részesítsük előnyben. Ám lehet, hogy bizonyos területeken, például a merev vállon, határozott nyomást igényel. Mindenképpen érdemes külön figyelmet szentelni az érzékeny területeknek, valamint a kéznek és a lábnak.                                                                                                    
 
 A masszázs javítja a végtagok vérkeringését, fokozza az ízületek mozgékonyságát. A végtagok masszírozása azért fontos idősebb pácienseknél, mivel a sok fekvés és a kevés mozgás az izmok elsorvadását idézi elő. Kezelés során mindig megtámasztjuk a kezelt végtagot, hogy az illető el tudjon lazulni. Gyengéden és lassan kezdjük el a masszázst, csak akkor növeljük a nyomást, ha a páciens is így kívánja. Ügyelünk kell a vékony bőrre és a gyulladt területekre, valamint megfelelően szabályozni kell az egyes fogások nyomáserősségét. Gyengéd mozdulatokat alkalmazva forgatjuk, hajlítgatjuk és nyújtjuk a csukló- és a bokaízületeket, hogy növeljük mozgékonyságukat. Egy masszázs jótékony hatása azonnal érzékelhető, mert beindul a szövetekben a vérkeringés, okozza az izmok teljesítőképességét: a masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága, teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzést. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi. A fenti hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe, mert olyan kapillárisok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig nyugalomban voltak.
 

masszázs - gyógymasszőr házhoz is idösekhez 

 
 
 

Elérhetőség

Đakó László okleveles gyógymasszőr - masszázs HÁZHOZ III. II. XII Kerületekben


Kedves Érdeklődök, kérném csak akkor hívjanak, ha tudják biztosítani a parkolási lehetőséget. Mivel a masszázságy súlya 25 kg. Nehéz messziről cipelni. Olyan csomópontokon ahol nehéz és kevés a parkolási lehetőség nem tudok menni. Ha csak nincs saját masszázságyuk.
Köszönöm a megértésüket!

Házhoz hívás munkanapokon 08.30-tól 16.00 óráig a +36205097575-es telefonszámon.

(rejtett számmal ne hívjanak)


masszázs - házhoz is idősekhez

II. kerület
III. kerület
XII. kerület


A kezelések előtt és után fertőtlenítem a kezelőágyat, valamint a tárgyi eszközeit.
Kézfertőtlenítőt használok. Fokozottan ügyelek a személyi higiéniára.

Hogyan lehetséges a foglalt időpontot lemondani/módosítani?

Lemondani és módosítani 24 órával (munkanap) a foglalt időpont előtt ingyenesen lehetséges.


Felhívom a figyelmét, ha a lefoglalt időpontját, a masszázs napján mondja le, akkor a következő alkalommal rendeznie kell az a masszázs árának 100%-át.

© 2010 Minden jog fenntartva