Tudjon meg mindent a masszázsról

2015.08.02 11:57

Tudjon meg mindent a masszázsról

A masszázskezelésről általában

 

A masszázskezelés alkalmával a testet a klasszikus svédmasszázs fogásaival dolgozzuk át. Sokakban téves kép él a gyógymasszázzsal kapcsolatban. Sajnos számos olyan intézmény és “masszőr” működik, akik szakmai hiányosságaiknak, vagy a betegekkel/vendégekkel szemben tanúsított figyelmetlenségüknek eredményeképpen, rossz emlékeket hagynak a kezeltekben ( kellemetlen, fájdalmas gyógymasszázs kezelés, igénytelen környezet, nem megfelelő higiénia, stb.). Mindent elkövetek, hogy tőlem relaxált, megkönnyebbült, elégedett ügyfelek távozzanak.

A gyógymasszázs és frissítőmasszázs közötti különbség sem egyértelmű mindenki számára. Általában mindkettőt a svédmasszázs fogásaival végzik.

 

A frissítőmasszázs egy általános közérzetjavító kezelés, míg a gyógymasszázs során amellett, hogy átmozgatjuk, felfrissítjük a vendég testét (vagyis frissítő masszázst is végzünk), az esetleges elváltozásokat, fájdalmakat, betegségeket is kezeljük.

A masszázs során kiváló minőségű olíva masszázsolajokat használok.

Gyakran felmerül a kezelések időtartamának kérdése

A masszázsok időtartama csak tájékoztató jellegű. A közhiedelemmel ellentétben, 15 perc alatt nem lehet senkit megmasszírozni. Negyed óra az izmok bemelegítésére, megfelelő előkészítésére elegendő. Mivel minden test más és más, addig foglalkozunk egy-egy vendéggel, amíg a kívánt eredményt elérjük. Előfordulhat például, hogy a fél órás hátmasszázs egy órásra is elhúzódik (ez árban nem jelent plusz költséget a vendégnek), de ne sajnáljuk az időt a testünktől, mert megérdemli és meghálálja a törődést.

A masszázs fogásaival kiváltott mechanikai ingerek befolyásolják a sejtek, szövetek működését. A hatás első sorban lokális, de távoli szervekre, szervrendszerekre is tudunk hatni az idegrendszer útján.

Azoknál, akik nem szoktak hozzá a masszázskezeléshez, az első alkalom után izomlázhoz hasonló érzés jelentkezhet.

A masszázs hatása a bőrre és a bőr alatti kötőszövetre

Masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. Értágító hatású kémiai anyagok termelődnek, fokozódik a vérkeringés, s ezáltal az anyagcsere is.

Mechanikai hatásra meggyorsul a szarupikkelyek leválása, így a hám osztódásra képes sejtjei élénkebben szaporodnak. Ennek következtében a bőr edzettebbé, a külső hatásokkal szemben ellenállóbbá válik.

A bőr rugalmasságát, üdeségét biztosító kötőszövet életműködése fokozódik, sejtjei, rostjai megújulnak. A rendszeresen, szakszerűen végzett testmasszázs eredményeképpen az öregedés folyamatai később, lassabb ütemben következnek be.

A belső elválasztású mirigyek működése egyenletesebbé, rendezettebbé válik. Testmasszázzsal a verejték-rendellenességek is kedvezően befolyásolhatók.

A vérkeringés helyi élénkítése csökkenti a passzív vérbőségből eredő keringési zavarokat. A kötőszövetben található, és sok esetben felhalmozódó kóros anyagcseretermékek felszívódása a mechanikai hatásra felgyorsul.

A folyamatos kezelés hatására megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszültségek, letapadások. A masszázs hatása az izomzatra. Hatása főként az anyagcsere meggyorsításán alapszik. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzését. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi, teljesítőképessége nő, az izommunka gyors és kitartó lesz. Ezen hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe. A kezelés során olyan hajszálerek is bekapcsolódnak a vérkeringésbe, amelyek előtte passzívak voltak. Rendszeres masszázs hatására az izmok teljesítőképessége akár 30%-kal is növekedhet.

A masszázs hatása az idegrendszerre

Az ideg mechanikai hatásra ingerelhető, így a masszázs befolyásolja a felsőbb idegrendszeri központokat. A kezelt területen lévő idegvégződések által felvett ingerek az agykéregbe jutnak.

A masszázs gyenge mechanikai ingerei az idegrendszer közvetítésével helyi vérbőséget idéznek elő a szövetekben, melynek hatására a tápanyagok és bomlástermékek gyorsabban kicserélődnek, a sejtek életműködése fokozódik, a szövetek megújulnak.

Dakó László
gyógymasszőr


Elérhetőség

Đakó László gyógymasszőr Pusztaszeri út 73
parkoló: utcán ingyenes

Śakti therapeutic massage®

A kezelő füstmentes, nem dohányzom és házi kedvencet se tartok!
II.Ker. Mobiltelefon:
+3620/509-7575
(privát számmal ne hívjanak)

Buda

Aki a lefoglalt időpontban nem jelenik meg, és erről nem értesít semmilyen formában (e-mail, sms, telefon, személyesen) előzetesen minimum 24 órával a lefoglalt időpont előtt, az a következő alkalommal plusz térítés ellenében tudja csak igénybe venni a masszőr szolgáltatást!

Adószám
78950889133
Statisztikai számjel
78950889869023113
Nyilvántartási szám
52697269
ÖVTJ-kód
960401
869001(felfüggesztve)


© 2010 Minden jog fenntartva