Amikor a kelet és a nyugat találkozik, akkor egy olyan újdonság születik, mely a testet és a lelket is felfrissíti. A nyugati és a keleti masszázstechnikákat ötvözve serkenti a nyirok- és a vérkeringést, lazítja el az izmokat és hozza el a lelki békét. 

A Tuina terápia eredete az ókori időkre vezethető vissza, és amikor az emberek felfedezik, hogy amikor megsérültek, fájdalomcsillapításként kezüket használva dörzsölik a fájdalom helyét. Ezeknek a testi fájdalmaknak enyhítése dörzsöléssel, nyomással fokozatosan egy természetes gyógymóddá alakult. A kínai Qin és a Han-dinasztiákban már Kína első orvosi könyve, a “Sárga császár belső könyve” létezett. A Sui és a Tang-dinasztia idején egy különleges “masszázs-szakértő” szakma alakult ki, ahol masszázs doktorok, masszőrök és masszőr segédek dolgoztak.

Kínai masszázs - Tuina terápia, Tui = tolás, Na = gyúrás, oda fogás

Nagy hatékonyságú egészségmegörző, regeneráló kezelés, mely kiemelten javasolt:

  • ha már eleged van az állandó, vagy vissza-visszatérő a mindennapi életed megkeserítő derék,- hát,- nyak,- váll,- fejfájásból
  • ha reggel úgy ébredsz, hogy le van meredve a tested és időre van szükséged, míg bejáratódik
  • ha nem akarsz több drága, sok mellékhatást okozó, fájdalomcsillapítót, vagy csodakrémet vásárolni
  • ha túlterhelted magad, fáradt vagy, romlott a teljesítőképességed
  • ha gondok vannak kondícióddal, vagy alakoddal
  • ha beteg voltál és felépülésed segítenéd egyéb módon
  • ha egészséges vagy és sokáig az is akarsz maradni
  • ha szimplán jól akarod érezni magad a bőrődben egy masszázs után
 
Előzőeken túl a masszázs egyedisége abban is rejlik, hogy a kezelőnek a terápia maximálisan szabad kezet biztosít a megtanult fogások alkalmazására úgy, hogy nem egy előre meghatározott sémát kell kövessen.
A problémák előzetes feltérképezése után, a masszázs az egyénre szabottan történik, azon alapulva, hogy mely fogás milyen hatást fog gyakorolni rá.
Mind e közben szükségszerűen ízületeket kimozgató mobilizációs technikákat is alkalmazandók. Így gyakorova egyszerre hatást az izmokra, valamint a már korábban említett energiapályákban keringő energiára.
Ezért alkalmas a terápia mozgásszervi- és belszervi betegségek kezelésére, krónikus fáradtság és álmatlanság enyhítésére is, ahogy legalább ilyen fontos szerepet tölt be a felfrissítésben, illetve a megelőzésben is.

 

Elérhetőség

Đakó László gyógymasszőr
II.Ker. Mobiltelefon:
+3620/509-7575
(rejtett számmal ne hívjanak)

Buda

Aki a lefoglalt időpontban nem jelenik meg, és erről nem értesít semmilyen formában (e-mail, sms, telefon, személyesen) előzetesen minimum 24 órával a lefoglalt időpont előtt, az a következő alkalommal plusz térítés ellenében tudja csak igénybe venni a masszőr szolgáltatást

© 2010 Minden jog fenntartva