Masszázs és a stressz

2013.05.01 08:02

 

A stressz és a feszültség eloszlatása a masszáz segítségével
 
A stressz és feszültség különösen nagy megterhelést róhat szervezetünkre  és ez a megnövekedett teher gyorsíthatja öregedésünket, valamint betegségekhez és rossz közérzethez vezethet. A masszázs helyre állíthatja közérzetünket, segít, hogy lenyugodjunk, amit a szervezet kiegyensúlyozott működésének helyreállításával ér el. A vérkeringés fokozásával elősegíti testünk teljes lehetőségeinek kiaknázását.
 
Minden masszázskezelés után azonnal érezni fogjuk a feszültségek, stresszek csökkenését szervezetünkben, ami ezzel párhuzamosan azt eredményezi, hogy elménk szintjén is növekvő nyugalomra teszünk szert. Ezt a változást a külső megfigyelő, mint a jellemben való pozitív jegyek megjelenését fogja észrevenni, míg mi ezzel egy időben azt vesszük majd észre, hogy a ránk nehezedő felelősséggel sokkal könnyebben tudunk bánni. A békésebb természet kialakításával sokkal pozitívabban értékeljük majd környezetünket, ez elősegíti környezetünk harmóniájának fokozását is.
 
Nagyon sok olyan helyzetbe kerülhetünk, amikor érzelmileg és fizikailag is befolyásolhatnak bennünket. Ilyenkor a túlzott behatás miatt mérgesnek, csalódottnak vagy kedvetlennek érezhetjük magunkat, ami annak köszönhető, hogy nem voltunk képesek kezelni a kialakult állapotot. Viszont a masszázs alkalmazásával megtanulhatjuk, hogyan alakítsuk át az ilyen helyzetek által generált kellemetlen érzést pozitív hatásokká. Meg kell tanulnunk energiánk fokozását és a stresszek eltávolítását. Egy szó, mint száz, most  megtanítjuk Önt, miként érhetik el és valósíthatják meg az előbb leírottakat  Az egészség, a fiatalság és a boldogság megőrzése érdekében mindenkinek meg kell tanulnia lazítani.
 
Bárhol is vagyunk, mindig lehetőségünk lesz mellkasunk megnyomására  illetve egy jó nagy mosolyra, mellyel csecsemőmirigyünket és a nyirokrendszert tudjuk serkenteni.A csukló begörbítésével, miközben mellkasunkat ütögetjük, segítjük a nyirokfolyadék jobb áramlását, valamint az ezzel egy időben történő mosollyal megújult energiát küldünk a csecsemőmirigyünkbe. A csecsemőmirigy és a nyirokszervek tökéletes működése segíti a vérben található fehérjék cukorrá alakítását, ami fokozni fogja szervezetünk energiaellátását.
 
Hogyan ellenőrzik a belső elválasztású mirigyek a stresszt?
 
A bennünket érő stresszek igen nagy megterhelést rónak szerveze­tünkre. Az orvosok szerint a stressz okozza a legtöbb elhalálozást társadalmunkban  A feszültségek felemésztik energiánkat, elnyelik a különféle ásványi anyagokat, valamint kibillentik hormonháztartásunk egyensúlyát. Az elvesztett egyensúlyt a külső elválasztású mirigyek rendszeres masszírozásával állíthatjuk helyre.
 
Tanuljuk meg jól a mirigyekhez tartozó masszázspontok pontos helyét  mivel közérzetünk és egészségünk nagyban függ ezeknek a szerveknek a tökéletes működésétől. A lábon és a kézen egyaránt végezzük el a rendszeres kezeléseket. A külső elválasztású mirigyek egymás közötti működése nagyon szorosan összekapcsolódik  ezért, ha az egyik helytelenül végzi dolgát, akkor az az egész rendszerre kifejti káros hatását.
 
Működésük olyan érzelmeket is befolyásol, mint például a boldogság  az örömérzet, az izgatottság és a szenvedélyesség, de ugyanígy kiválthatják a rossz közérzettel járó hangulatokat is, mint például az aggódás, a félelem, a düh, a depresszió és a szomorúság. Amint látjuk egész személyiségünket, mentális állapotunkat befolyásolja a külső elválasztású mirigyek egészségi állapota.
 
A nagylábujj és a hüvelykujj ingerlésével fokozhatjuk az agy és az agyalapi mirigy működését. Az agy által folyamatosan termelt elektromos impulzusok nagyon fontos szerepet töltenek be mentális egészségünkben  Habár ezek az impulzusok nem olyan erőteljesek, mint azok a jelek, melyek a szívműködésünket szabályozzák, viszont fontos szerepet töltenek be érzelmünk és közérzetünk kialakításában.
 
Szenteljünk különös figyelmet a pajzsmirigy masszázspontjainak ingerlésére  amivel testünk hőmérsékletét szabályozhatjuk, és így megszüntethet a feszültség okozta esetleges hőhullámokat. Az inzulin fokozott termelése érdekében masszírozzuk meg a hasnyálmirigy területeit  s így az izmainkban található cukrot energiává alakíthatjuk.
 
Most a mellékvese reflexzónái következnek. Ez a szervünk állítja elő az adrenalint, ami többletenergiát állíthat elő olyan esetekben, amikor éppen szükségét érezzük. Ezt a pontot a kéz belső oldalán találhatjuk  majdnem pontosan a tenyér középpontjában, kissé elnyúlva az ujjak irányába. A terület masszírozásakor a hasi idegközpont is ingerlődik  mely segít fokozni a központi idegrendszer, és rajta keresztül az egész szervezet ellazultságát. Ezek a pontok a mentális és fizikai egészségünk számára nagyon fontos szervek működését serkentik  A külső elválasztású mirigyek fokozott működése által generált új életerő hatékonyabbá tesz a napi munkánk során, és pozitív személyiségjegyekkel ruház fel bennünket.
 

Elérhetőség

Dakó László okleveles gyógymasszőr - masszázs az Önök otthonában-
Buda

II. kerület
III. kerület
XII. kerület
XIII. kerület

Nem nyújtok semmilyen sz e x u á l i s szolgáltatást!







+3620 509 7575

Esetleg foglalt vagyok, nem veszem fel visszahívom, de rejtett számmal ne hívjanak.